Siker, hibák és tapasztalatok

A jó hír, hogy ma sikerült elérni az FTMO 25k-s kihívásának célárát. Ez nagyon jó érzés, de mégsem vagyok boldog, mert a folyamat végére már nagyon elfáradtam, és sokat kockáztattam. A piac most kegyes volt, és nem dolgozott ellenem, de mindenképpen több megfontolásra váró jelenség körvonalazódott bennem.

A mai kötések:

Az első tapasztalat, hogy nem túl jól szelektálok. Az erős mozgásokat elkerülöm, gyakran az oldalazó-vergődő helyzetekbe lépek be, amik bár gyakran nekem megfelelő irányba dőlnek el, sok feszültséget okoznak. A mai példán GBPUSD-on várakoztam sok időt, miközben GBPAUD-on, GBPCHF-en kiváló, napi aljról induló long setup volt; ezeket nem látom még meg.

A másik, hogy kicsit a vége felé elhúztam ma és és tegnap is a stoppomat. Bár 2% alatt maradt a visszaesés, ez simán lehetett volna account stop is. Emiatt a mai egy, a hibámból következő nyereség volt, hiszen kistoppolt volna legaláb egy kötés a GBPUSD-on. Ma valamiért nem büntetett a piac. Ez az esetek 0.001%-ában van így, minden más esetben kezdhetem ilyenkor nulláról.

Ennek ellenére és ezzel együtt örülök a sikernek, és folytatom, javítom, fejlesztem magamat tovább.

15 nap kereskedési idő volt. Az FTMO trial közben lejárt, így csak részlegesen van meg az account metrix:

Eddig a pontig nem volt stoppal trükközés, jó időszak volt:

A metatréder statisztika pedig:

A visszaesésem ezer dollár körüli volt, épp a fenti 1500-as szint után. Mindezt nem egy nap alatt, így nem volt veszélyben a napi vesztő limit. A maximális lebegő visszaesés 500 körül volt.

Bár a saját szabályaimat megsértettem, de az FTMO szabályokat nem, így összességében hálás vagyok, hogy sikerült. Most nekilátok a következő szakasznak, és igyekszem javítani a hibáimat.