Újabb sikeres challange demo :)

Sikerült újra megcsinálni demón a kihívást, ezuttal az 10k-s fiók szabályait betartva. Azért ezt választottam, mert a 25k-s fiók túl nagy volt, nem bírtam pszihológiailag a profitcélt, és az élő FTMO kihívást egy folyamatos vesztő szériával azonnal el s vesztettem, nem is voltam pluszban.

Tanultam ebből a kísérletből is, főleg a vége felé fellépő türelmetlenségemről. 700$ felett már meghülyített a közeli cél elérhetősége, 500 alá estem vissza. Módosítottam kicsit a stratégiámon, és ezzel fejeztem be a folyamatot. Ez egy építő módosítás volt, nagyon jól kézre áll a kialakított indikátoros beszálló, így ezt meg is tartom.

Ez a pszihológiai csapda látszik a mostani és korábbi hozamgörbén, egésszen elképesztő az azonosság a két diagrammon. Egymás mellett így mutatnak:

Először egy 3 impulzusos emelkedés túl a célár 50%-áig, majd a hosszú elnyújtott visszaesés, végül a feltámadás, emelkedés, majd gyorsulás a végén a túlzott kockázatvállalás miatt.

Októberben neki is látok a következő élő 10k-s kihívásnak, addig pedig gyakorlom a türelmet, és megpróbálok megcsinálni egy 500-as kihívást, ami a 10k futam verifikációs fázisának felel meg.

Összességében visszafogottan örülök… 🙂