Heti irány stratégia

Alapgondolat

Továbbra is keresem azokat a megfogható, egzakt pontokat, ahogy egyszerűsíteni tudom a kereskedési módszeremet. Amit most elővettem, és amire szeretnék egy kereskedési ötletet felépíteni, az a heti nyitó és a heti mozgás viszonya. Megnéztem pár chart-ot, és mondhatni, szignifikáns az, hogy az ár szeret a nyitás után egy adott irányba menni. Azaz, leegyszerűsítve, érdemes arra kötni héten belül, amerre az ár áll a heti (és persze havi) nyitáshoz képest. A magasabb D/H4 elemzés adhatja, hogy milyen kockázattal és célárral lehet dolgozni.

A stratégia leírása

Az elemzést napos – h4-es idősíkon kezdem. Megvizsgálom, melyik az aktuális impulzusirány. Ha ez összhangban van a mozgókkal, a heti nyitóval és a havi nyitóval, akkor várok egy visszatesztre. Ha fel tudok húzni egy trendvonalat, akkor ennek a visszazárása adja a H4-es setup-ot, ekkor le lehet kapcsolni m30-ra. Ott a folyamat hasonló, visszateszt kivárása, majd belépés a felsőbb trend irányába. Itt nem trendvonalat kasználok, hanem az 1-2-3-as fordulós belépést.

Az 1-es impulzus a meghatározó. Korábban eső trend kezdhet ezzel fordulásba. Az 1-es impulzus mély visszatesztje még nem belépési lehetőség, mert bár az utolsó érvényes impulzus lefele mutat, de a heti és a havi nyitó is ellenállásként az ár felett van.

A 2-es impulzussal teljesül a második feltétel H4-en, miszerint a havi nyitó fölé keveredett az ár. Innen kezdődik a visszateszt kivárása.

A 3-as és 4-es pontokban létrejön a visszateszt trendvonal törése, ezek megfelelő H4-es setupok. Ekkor lehet M30-ra átkapcsolni, és megpróbálni belépést találni.