Kétségek és kérdések

Azt se tudom, hol kezdjem. Rengeteg kereskedési módot megismertem az elműlt években, mégis, ha ránézek egy chart-ra, nem látom, hol, hogyan tudok profitábilisan belépni, és pénzt keresni a piacon. Vannak már pozitív statisztikáim, még saját ötleteken alapuló rendszerekkel is, de egyik sem olyan, amit nyugodt szívvel használnék. Így nem is próbálom használni ezeket. Helyette a chartot lesem, hátha összeáll nekem is valamilyen mintázat, amiben bízni tudok és amit ismételni tudok…

Adott például ez a chart:

Addig már eljutottam, hogy magasabb időtávon akarjak kereskedni, és swingben, hagyjam az 5 perceset addig, amíg meg nem élek a swingből (ah, micsoda naív szavak!! 🙁 ), és lesz időm ezzel foglalkozni. Ha megnyitom a fenti időszakot óráson és megnézem, hogy hol, milyen pontokon léphettem volna be, elbizonytalanodok:

Az első belépés vesztes, mert azonnal ellenem megy, és a korábbi alj alá fut.
A második talán 1 R-re elég, de könnyen nullás is. A harmadik akkora stoppal lehetne felvenni, hogy jóesetben 1R jönne ki, de akkor ideális kilépés kellene. A negyedik egy jobb tréd, jó esetben 3 R kijön belőle, viszont éjszaka történik, így nem tudom bekötni.
Az 5. és 6. simán vesztő, mindkettő az előző alj alá fut.
A hetes jó lehetne, de vége az aktuális hétnek, így nem nyitható meg.

Valóban, ennyi munkával csak 1R hozható ki ebből a két hétből ha nem alszom? Ha alszom és nincs meg a 3R-es kötés, akkor viszont simán bukó az időszak. Pedig felfele mozgás van, kinézetre korrekciós trend…

Vagy a stopot kell áthelyezni? Szűrni a belépéseket? Da hogyan?

Mindegyik belépés esetén a trendvonal sérül, és az utolsó hullámtető áttörésekor lépek be. Ennél alaposabb szűrést még nem ismerek.

Kisebb idősíkon lehetne finomítani, de nem fogok lejebb menni, mert általában nincs ennyi időm kereskedni.