Öngátlás

0 Shares

Kicsit Mark Douglas ajánlásai szerint szeretnék gondolkozni és továbbhaladni. Megragadott a Tudatos Trader azon hasonlata, hogy egy majom vezeti a repülőt és én csak mellette ülök, ha érzelemből trédelek.

A belépő részletei:

Szinte kiráz a hideg ettől az erős önkorlátozástól, már most úgy érzem, hogy a szabadságom kibírhatatlan csorbát szenved.

A következő két hétben egyetlen célom az, hogy végrehajtsam a stratégiát, és abban ne legyen hiba. Sikerülnie kell, de tartok is magamtól, hogy hogyan fogom bírni…

Nem számít az eredmény, mert azt kell bebizonyítanom magamnak, hogy megbízható vagyok.

A korábbi “áldott” állapotban, amikor 5 nap alatt megcsináltam az FTMO kihívás első részét, végig motoszkált bennem, hogy amit csinálok, az nem tervszerű. Ettől még lehetsz sikeres, viszont konzisztens csak nagyon kivételes személy lehet, akiben nem jelenik meg a félelem, vagy az önbizalom hiány, vagy az öngátlás semmikor.

A második fázisban nálam beindult az öngátlás, mert gyerekkori nagyon mélyen beépített élményem, hogy a jó dolgok előbb utóbb rosszra, a lelkesedés szégyenbe fordul. A program futni kezdett, csak a óvatos/félős pénzkezelésnek köszönhetem, hogy még van fiókom.

Ebből kilábalást csak az jelent, ha az eredményeket egy tervszerű folyamat során érem el. A gyerekkori élményt nem tudom, hogy feloldhatom-e, de ha van egy terv, amibe kapaszkodhatok, előbb utóbb meg fogok bízni a végrehajtásomban és az ezáltal létrejött eredményekben.

Kérdés, hogy a terv, amit követek ad e profitot? Eddig még nem sikerült ilyet találnom, de most már máskép látom ezt is: ha nincs kérdés, és kötöm amit ad a rendszer, akkor egy idő után a finomságok, apróságok meg fognak jelenni a tudatomban, amik kiterjesztik az észlelést abba az irányba, hogy jó legyen. Ez azért történhet, mert a bizalom által felszabadul az elme a döntési helyzetek alól, és nyitottá válhat a rejtettebb lehetőségek iránt.

0 Shares
X