Rendszerem szabályai

0 Shares

A koncepció

Ha távlati szemszögből nézünk a piacra, feltűnhet, hogy az árfolyam lépcsőzetesen, gyors mozgásokkal jut el az egyik szintről a másikra, ahol általában egész számok körül konszolidálódig a mozgás. Amikor felépül egy egy ilyen szinten egy impulzus, lehet számítani, hogy az impulzus irányába folytatódik a mozgás legalább a következő egész szintig.

A kötés iránya:

A kereskedés irányát és a belépési szignált is a tizenöt perces idősík szolgáltatja. Nyitás után az első impulzust meg kell várni, mert az új session új irányt ás erőt hozhat a piacra. A lényeg:

  • A kereskedés iránya a legutóbbi jelentős szintről (egész szám) induló, vagy azon át haladó impulzus iránya. Ha az ár köröz egy ár-érték körül, akkor meg kell várni, amíg impulzussal kitör valamelyik irányba. Ha nincs impulzus, akkor nincs valid irány sem.
  • A megbízás akkor adható be, ha irányba állnak a mozgók legalább az áttörés után. Irány long esetén, ha az 50-es a 20-as alatt van, short esetén ha a 50-es a 20-as felett van.

Egy példa:

A szükséges hullámrendszer

A belépés előtt fel kell épülnie a hullámrendszernek a kötés irányába. Ez minimum két impulzus irányú hullámot kell hogy tartalmazzon, és persze ennek része lehet maga az impulzus is. Másik lehetséges forma lehet a Wyckoff akkumulációs szerkezet, ez még vizsgálat alatt van.

Belépés

Ha ez megtörtént, akkor el lehet helyezni a belépési megbízást, ha

  • nincs túl közel egész számos árszint (SL távolságon belül)
  • Ha nem egész szintről indul a vissza-teszt, ami a megbízásomat aktiválná

0 Shares
X